37 keer om de zon

Column

Hoewel de dagen sinds gisteren weer langer worden, merk ik daar nu nog helemaal niets van. De neervallende regendruppels maken dat ik de dekens nog wat verder optrek. De Groene verjaardagsjurk met gekleurde strepen op de mouwen staart me aan. Jolien heeft hem voor me gemaakt. Een model wat in deze kleurcombinatie en met deze materialen door niemand anders ter wereld gedragen wordt. Het is een true one-of-a-kind en dat maakt het de perfecte outfit voor een dag als vandaag.

Net zoals met het langer worden van de dagen, is ook je eigen groei pas zichtbaar wanneer je omkijkt. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik een meisje met heel veel vriendjes en vriendinnetjes, maar die boven alles haarzelf uitermate goed kan vermaken. Ze negeert haar behoefte om alleen te willen zijn en verliest zichzelf in de strijd om erbij te willen horen.

De twintig jarige Janneke die het resultaat krampachtig wil beïnvloeden. Die niet achterover durft te leunen om het universum haar werk te laten doen. Die nog niet begrijpt dat dat is hoe het leven werkt. De Janneke die niet ziet wat er onder haar neus gebeurt, omdat ze te druk is om de volgende mijlpaal te bereiken. Veelbelovende mijlpalen die, wanneer bereikt, vooral heel veel teleurstelling brachten.

De dertigjarige Janneke die haar vrijheid nogmaals opzoekt om op die manier uit te vinden waar ze nou eigenlijk echt thuishoort. Een eigenwijs mens die het nodig heeft om haar eigen visie op de wereld te creëren. Die voor een tweede keer alles achterlaat om onbewuste processen bloot te leggen en daarmee die processen bewust maakt. Ik was opzoek naar levenslessen die me van jongvolwassene naar een volwassen-volwassene lanceerden. De resultaten van die lessen hebben gedurende het proces een tevreden mens van me gemaakt die geen bevestiging meer nodig heeft. Die durft te varen op haar eigen innerlijke kompas. Een jonge vrouw met een duidelijke visie.

Mezelf omarmen met al mijn perfecte imperfecties is sleutel geweest. Na 37 keer om de zon te zijn geweest heb ik dit stukje over mezelf, over het leven, kunnen ontrafelen. Deze inzichten vragen om gevierd te worden. Deze inzichten moeten gevierd worden.

Fijne 23 december allemaal! xxo

December 2020
Previous post
Ouder worden
Next post
Spetterende première

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.