Anja-brouwer

De reis van Anja Brouwer over als gezin buiten het systeem leven

De reis van

In 2020 ontmoette ik Anja. Anja stond destijds op het punt om met haar man Christiaan en twee jonge kinderen de wijde wereld in te trekken.

In een spiksplinternieuwe camper ging het gezin op zoek naar een leven op eigen voorwaarden. Ik volgde de reis van Anja vanuit Nederland, via Frankrijk naar Spanje en Portugal. Het goede leven tegemoet!

De gezinsleden staan niet meer ingeschreven in Nederland. De boterhammen worden online verdiend vanuit hun camper. Ook onderwijzen Anja en Christiaan hun kroost zelf. Daarnaast is het zo’n beetje een full time taak om het logistieke deel van hun rijdende huis vlotjes te laten verlopen.

Rond de feestdagen was Anja even in Nederland met haar gezin om een aantal zaken af te handelen. Vlak voor hun vertrek terug naar het zuiden heb ik Anja mogen interviewen voor de reis van. Hoe idyllisch is het nu eigenlijk: wonen, werken, lesgeven en leven vanuit een camper met twee kleine kinderen? Is het iedere dag feest? Vliegen ze elkaar in de haren? Hoe gaan familie en vrienden om met hun keuze? En missen de kinderen opa, oma en vriendjes en vriendinnetjes?

Leer Anja kennen:

Volg de reis van Anja Brouwer:

Instagram >>>

Previous post
De reis van Suzanne van der Veeken over de Oceaan, nomadisch leven en buiten spelen
Next post
Reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.