Boek

“Stel dat je hoofd je hart volgt,” dit zinnetje uit het liedje ‘Zwerf’on’ van Acda en de Munnink heeft me ontzettend veel jaren bezig gehouden. Wat houdt dat in, je hart volgen? En kan dat zomaar? Uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan. Ik heb mijn verstand op nul gezet en ben mijn intuïtie achterna gereist. Mijn baan in het bedrijfsleven gaf ik op om de zoute zeeën wereldwijd over te zeilen. Ik had nog nooit gezeild, maar toch deed ik het. Uiteindelijk ‘settelde’ ik voor een lokatie onafhankelijk leven op mijn voorwaarden. In dat hele proces heb ontzettend veel keuzes gemaakt en afslagen genomen die ik toen niet onder woorden kon brengen. En omdat ik het toen niet kon heb ik het nu gedaan. Met mijn boek ‘Stel dat je hoofd je hart volgt’ geef ik mijn intuïtie een stem. Naar verwachting komt mijn boek in het voorjaar van 2020 uit.

 

Stel dat je hoofd je hart volgt

Elke week lijkt hetzelfde, er zijn maar weinig verrassingen die het leven biedt en er is een groot gebrek aan avontuur in het leven van Janneke. Ze lijkt echter de enige te zijn die het frustrerend vindt dat het leven zo voorspelbaar is geworden. Dat gevoel doet Janneke inzien dat ze haar omgeving ontgroeid is. Als ze de kans krijgt om voor een goede baan naar Bali te emigreren op haar achtentwintigste grijpt ze die met beide handen aan.

 

Na drie jaar een comfortabel expat leventje te hebben geleid slaat ook daar de twijfel over de richting van haar leven toe. Kan ze nou nooit gewoon eens tevreden zijn met waar ze in het leven staat? Om haar plek in de wereld te vinden besluit ze zonder enige zeilervaring met 3 wildvreemden in vijf maanden tijd de Indische Oceaan over te zeilen naar Zuid-Afrika. Dit avontuur trok haar keihard uit haar comfort zone en werkte tegelijkertijd ontzettend bevrijdend. Haar nieuwe doel werd om een leven op haar voorwaarden te creëren.

 

De jaren die volgden zaten vol met toffe hoogtepunten, zoals het zeilen van de Atlantische Oceaan, een locatie-onafhankelijk leven opzetten en heel veel reizen met de daarbij horende ontmoetingen. De weg die ze was ingeslagen zat ook vol uitzinnige dieptepunten, zoals de worsteling met intense zelftwijfel, rechtlijnige mislukkingen, oordelen van wildvreemden en van mensen die haar kennen, maar die haar niet meer konden volgen op het levenspad wat ze gekozen had. Toch bleef Janneke haar intuïtie volgen en vond ze na een lange zoektocht haar plek. Met dit boek geeft ze haar intuïtie een stem en geeft ze houvast aan diegenen die ook een leven op eigen voorwaarden willen creëren. In ‘Stel dat je hoofd je hart volgt’ neemt Janneke je mee op haar (reis)avontuur en inspireert ze jou gehoor te geven aan de oproep tot avontuur!

Verwacht eerste kwartaal 2020

Janneke-Dijkhuis-Adventure