Intuïtie

Column

“Je boek is klaar om door uitgeverijen gelezen te worden,” zegt Nanda, “je mag de boer op.”

In februari 2016 ben ik begonnen met het schrijven van mijn boek Stel dat je hoofd je hart volgt. Toen ik in juli 2017 inzag dat dit een project was wat ik nooit alleen op een bevredigende manier tot een goed einde kon brengen, heb ik Nanda ingeschakeld. Ze is namelijk schrijfcoach.

Ik vond Nanda in Google. Ik moet eerlijk bekennen dat ik haar website niet aandachtig gelezen heb op dat moment. Ik voelde me er echter snel thuis, omdat het een hele sfeervolle website was. Na een korte kennismaking wist ik zeker dat Nanda mij op het gebied van schrijven heel wat kon leren. Ik besloot daarom om met haar samen te werken.

Het doel van het boek is om mijn keuzes van de afgelopen jaren inzichtelijk te maken. Ten tijde van alle avonturen begreep ik namelijk geen snars van mezelf.

Nog nooit had ik gezeild, want ik was op een ferry al onwijs zeeziek. Toch zeilde ik met een vreemde vent van Maleisië naar Zuid-Afrika in vijf maanden tijd.

Langer dan twee minuten had ik nog nooit gemediteerd. Toch besloot ik om gedurende 10 dagen lang, 100 uur te mediteren in stilte.

Zonder online skills opende ik de deuren naar een online freelance bestaan.

Toen ik door m’n spaargeld heen was en ik nog geen vast inkomen als freelancer had, besloot ik om voor onbepaalde tijd te gaan reizen.

In het tweede gesprek met Nanda bleek dat zij opgegroeid was op een zeilboot en zij veel ervaring met zeezeilen had. Ik kwam er toen ook achter dat ze een autobiografie geschreven had waar zeilen een grote rol speelde. Daarnaast werkt Nanda al jaren voor zichzelf en mediteert ze regelmatig.

Het is me nu wel duidelijk wat ik toen niet begreep: mijn hoofd volgt mijn hart.

“Ein-de-lijk,” zeg ik na bijna vijf jaar zwoegen en schrijven.

November 2020
Previous post
Vergelijken
Next post
Dezelfde sterrenhemel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.