Jil

Column

De laatste tijd schreef ik veel over de polen yang en yin.
Mannelijk en vrouwelijk.

Ik geloof oprecht dat de meeste problemen waar we tegenaanlopen in het leven, zo niet alle, te maken hebben met een disbalans tussen die twee polen. Een onderwerp wat voor mij dus veel meer mag gaan leven.

In meer en mindere mate, en ook in verschillende periodes gedurende het leven, is die disbalans voelbaar. Daarin word ik niet overgeslagen.

Bij mij zit die disbalans vooral in yang in de overdrive.
Iets wat me ver heeft gebracht, maar zonder het integreren van yin kwaliteiten alleen maar heel scheef doet groeien.

Ik heb het als een belangrijk aspect in mijn proces naar balans ervaren om me door mijn directe omgeving te laten voeden door mensen die de yin kwaliteiten belichamen.
In mijn relatie. In mijn vriendschappen.

De oplossing, zo ontdekte ik, hoeft namelijk niet te liggen in het volgen van een training, het hebben van een coach of deelname aan een workshop. Die helpen zeker om ontvankelijk te worden voor die andere pool, maar om het daadwerkelijk toe te laten vraagt vooral om confrontatie in het dagelijkse leven.

Een jaar of drie geleden kwam Jil op mijn pad.
Een natuurlijke, zachte, speelse, flowy yin-kracht.

“Jouw logo kan echt veel meer ‘Janneke’,” zei ze een tijdje terug tegen me.
“Maakt een logo echt verschil,” floepte ik eruit. Me te laat realiserend dat ik tegenover een succesvol vormgever en merkstrateeg zat.

“Ja, Janneke. Het maakt echt verschil,” zei ze knipogend.

Ik was bekend met haar werk en kende dus haar capaciteiten.
Ook wist ik haar geboortedatum en daarmee kende ik ook haar numerologie. Vanuit dat perspectief wist ik dat als ze iets voor mij zou maken, het ook daadwerkelijk van betekenis zou zijn. Ze heeft namelijk een 11 op talent wat betekent dat ze per definitie goed is in hetgeen ze doet. Daarnaast heeft ze een 3 op haar levenspad en dat betekent weer dat ze in staat is om expressie te geven aan hetgeen in haar ligt. En haar manier om expressie te geven aan wat in haar ligt is door er een visuele vertaalslag van te maken.

Mijn logo zou een spiegeling worden van hoe ik haar raak.
En dat vond ik spannend.
Ervan overtuigd dat mijn yang-kracht daarin zichtbaar zou zijn overtrof ze mijn verwachtingen met een logo wat juist yin- en yangkracht laat zien. En daarmee misschien wel de balans tussen die twee polen in mij reflecteert.

Ben je net als mij en hang je een beetje naar de yang kant, dan gun ik jou een Jil in je leven.

En ben je opzoek naar iemand die een krachtige, betekenisvolle en visuele vertaalslag van jouw bedrijf kan maken, dan gun ik je ‘mijn’ Jil ;).

April 2024
Previous post
John en Jeanet
Next post
Stilte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.