Jung jaar 2

Column
Afgelopen week rondde ik het tweede jaar af van de Jungiaanse Psychologie studie die ik volg bij Karen Hamaker.

Dit jaar was een volgende stap in het spreken van de taal van het onbewuste, de ziel, aan de hand van associaties, symboliek in dromen, sprookjes, mythen en tekeningen.
Het is analytische psychologie.
En daar gaat mijn analytische brein goed op.

Ik kan ver kijken namelijk.
Vooruit.
En ook achteruit.
Dat is denk ik waarom ik zo goed ga op systemisch werk en het werken met het voorouderveld.
Je geschiedenis kan je veel vertellen over hoe het komt dat je staat waar je staat in het leven.
Daar kun je veel van leren.

Deze vorm van kijken naar het leven vraagt het van me om mezelf niet te ontzien.
En dat is voelbaar.
Het maakt me raak-baar.
Kwetsbaar.

Dit gecombineerd met de prille relatie waar ik in zit zorgt dat er veel in beweging is in mij.

Via deze nieuwe man in m’n leven leer ik op een diepe laag dat iedereen zijn eigen taal spreekt. Een taal die o.a. gevormd wordt door projecties en te grote complexen die hun oorsprong in het verleden vinden.

En vanuit de Jungiaanse opleiding, gecombineerd met een systemische blik, leer ik een vertaalslag maken van die individuele talen naar een universele taal. Een taal wat meer een manier van kijken, van leven, is en waarmee ik de ander echt kan ontmoeten. En daarmee mezelf.

Het afgelopen schooljaar ervaarde ik op een diepere laag dat de verbinding waar ik naar opzoek ben het dus van me vraagt om deze kijk op het leven te belichamen. En dat vraagt om te durven twijfel, onderzoeken, onderuit te halen.
Het vraagt om niet opgevreten te worden door al het ‘gemak’ dat de maatschappij kleurt, zodat ik mijn weg kan blijven bewandelen. Zonder stappenplan, want wat je pad is, is namelijk iets wat je ervaart en voelt. Als je je pad loopt weet je het namelijk. Dan word je rustiger, stabieler en je bent mindersnel uit het veld geslagen. Je staat sterk. En dat merk je, want je omgeving reageert daarop.

Aldus Karen.
Aldus Jung.

Voor mij komen deze theorie en mijn praktijkervaring steeds dichterbij bij elkaar.
Dat voelt
rustig.

Familieopstellingen Drenthe

familieopstellingen-drenthe

Iedere maand begeleid ik twee reizigers in een familieopstelling op De Hof van Axen in Witteveen (Dr.)

Voel je uitgenodigd om mee te reizen als representant of om zelf een vraag in te brengen.

Op Reis naar je Roots

Op-reis-naar-je-roots

Bij aankomst in deze wereld ontvang je geen routebeschrijving voor de reis die voor je ligt. Waar je wel mee geboren wordt is een zielenplan. Het komt vaak voor dat we de verbinding met ons zielenplan kwijt zijn geraakt. In dit 3 maanden traject ga je vanuit je zielenplan terug naar je roots om daar antwoorden op grote levensvragen te vinden.

Medicijnwiel reading

De-reis-naar-binnen

Het medicijnwiel kun je zien als een kompas dat richting geeft aan het leven. Dit gekoppeld aan 5 cijfers, die aan de hand van je geboortedatum berekend worden, geeft jouw energetische structuur weer. Vanuit de oorspronkelijke oer-betekenis van de nummers krijg je inzicht in verschillende facetten van jouw ziel: essentie, je doel, je talent, je grootste uitdaging (karma) en je levenspad. Het is een indrukwekkende en directe vorm van numerologie die vanuit het sjamanisme stamt.

Maart 24
Previous post
Medicijnwiel numerologie: ontdek je innerlijke kompas
Next post
Met de trein naar Berlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.