Mentale kracht

Column

Meerdere malen ben ik hoofdsponsor geweest van een gym. Mezelf nog een keer voor de gek houden vond ik zinloos, totdat de onregelmatigheden van een reizend leven, dat was mijn excuus, mijn lichaam begonnen te tekenen.

Nadat de zoveelste vriend(in) lyrisch over CrossFit begon maakte ik met mezelf de afspraak: drie maanden, drie keer per week. Dan mag ik stoppen. Dit is inmiddels meer dan twee jaar geleden and i’m still going strong.

De onwijs leuke en aanmoedigende coaches maakten dat ik niet eens durfde te denken aan stoppen. Mijn motivatie was hoog. Na een tijdje brak het moment aan dat ik na een training een keer niet als een bejaarde vrouw rond schuifelde van de spierpijn. Langzaam begon ik de effecten en voordelen van mijn experiment te voelen. Daarmee veranderde ook mijn motivatie om elke ochtend om half acht in de gym te staan. Ik ging niet langer om mijn coaches niet teleur te stellen, ik ging omdat ik de les niet wilde missen. Omdat ik graag iets zwaarder wilde tillen. Iets sneller wilde roeien. Minstens 10 onafgebroken double unders wilde maken. Maar boven alles ging ik, omdat ik de voordelen van het sporten wilde blijven ervaren. Mijn motivatie ging door het dak!

Naast een positief zelfbeeld heeft de gym me iets veel belangrijkers gebracht. Een element van onschatbare waarde. Hét ingrediënt wat ervoor zorgt dat ook mijn weerbaarheid door het dak is gegaan.

Die extra herhaling. Die kilo zwaarder tillen. Elke keer een double under erbij. Het daagt me fysiek uit, maar mentaal nog veel meer. Ik ben veel weerbaarder tegen negatieve gedachten. Weerbaarder tegen de uitdagingen die het leven biedt. Weerbaarder tegen de verkeerde mannen. Weerbaar tegen energievampieren in het algemeen.

De uitdaging die ik in de gym ervaar is wat ertoe geleid heeft dat m’n zelfvertrouwen een boost van hier tot Tokyo heeft gekregen. Zelfvertrouwen in het ondernemen. Op het gebied van schrijven. In de liefde.
Inmiddels ben ik superblij met m’n lichaam. Dat is voor mij geen hoofdreden meer om door te gaan. Die mentale kracht, dat is mijn motivatie. Dat is de drijfveer. Moeilijke dingen doen (in de gym) maakt het avontuur dat ‘het leven’ heet een stuk makkelijker.

December 2020
Previous post
Post uit Australië
Next post
Verbinding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.