Met de trein naar Berlijn

Column

Deze zondag rijd ik met de trein naar Berlijn.

Vanuit een verlangen naar meer innerlijke rust en vrijheid, ontdekte ik dat verandering niet alleen een buitenkant heeft, maar ook een binnenkant. En dat die binnenkant over mensen gaat. Over emoties.

Systemisch werk laat me ervaren wat de impact is van de (/je persoonlijke) geschiedenis op vandaag de dag. Via die systemische bril kwam ik ook uit bij de voorouders. En wat de impact van hun onverwerkte verdriet is.

Om een verdiepingsslag in het voorouderlijk werken te maken zit ik daarom vandaag in de trein. Onderweg naar Daan van Kampenhout voor een Systemic Rituals® training.

De Systemic Rituals methode werkt met representanten en helende zinnen. Net als bij familieopstellingen. En de methode gebruikt ook sjamanistische rituelen, grondplannen en vaste structuren.

Deze eerste trainingsmodule gaat over ancestral presence.
Voorouderlijke aanwezigheid.

Laatst had ik een gesprek met iemand die geïnteresseerd is in mijn werk, maar zich er niets bij voor kon stellen. Ik zei dat het begint met verbanden zien.

Een jonge vrouw in het hier en nu die haar relatie verbreekt zonder te weten waarom. Ze heeft het gevoel dat een gezin niet in haar toekomst ligt en dat ze er (daarom) eigenlijk ook niet echt “bij” hoort.
Diezelfde jonge vrouw ontdekt vervolgens dat ze trouw is aan een 17 jaar oudere zus van haar vader, die haar vader misschien wel als haar eigen heeft opgevoed toen ze zich realiseerde dat ze niet oud zou worden met een lekkende hartklep. Ze beëindigt haar liefdesrelatie, omdat ze hem een gezin gunde. Die tante overleed idd op jonge leeftijd.

Maar ook de man die zich vaak buiten proportioneel schuldig voelt en erachter komt dat zijn opa betrokken was bij een ongeluk waarbij iemand om het leven kwam. Opa heeft daar nooit over gesproken, dat was te gevoelig. Het systeem onthoudt het echter wel.

En wanneer die verhalen worden ingesloten en doorvoeld kan een systeem ontspannen.
En dat heeft vervolgens weer effect op de kwaliteit van je leven.
Dan verandert er iets vanbinnen.
Ontspannen gaat makkelijker.
Goed voor jezelf zorgen ook.
Net als verbinden en genieten.

Familieopstellingen Drenthe

familieopstellingen-drenthe

Iedere maand begeleid ik twee reizigers in een familieopstelling op De Hof van Axen in Witteveen (Dr.)

Voel je uitgenodigd om mee te reizen als representant of om zelf een vraag in te brengen.

Op Reis naar je Roots

Op-reis-naar-je-roots

Bij aankomst in deze wereld ontvang je geen routebeschrijving voor de reis die voor je ligt. Waar je wel mee geboren wordt is een zielenplan. Het komt vaak voor dat we de verbinding met ons zielenplan kwijt zijn geraakt. In dit 3 maanden traject ga je vanuit je zielenplan terug naar je roots om daar antwoorden op grote levensvragen te vinden.

Persoonlijke reading

Medicijnwiel-Numerologie

n deze persoonlijke reading krijg je inzicht in je energetische structuur aan de hand van medicijnwiel numerologie. Het medicijnwiel kun je zien als een kompas dat richting geeft aan het leven. Dit gekoppeld aan 5 cijfers, die aan de hand van je geboortedatum berekend worden, geeft jouw energetische structuur weer.

Maart 24
Previous post
Jung jaar 2
Next post
Maart toen en nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.