Het verhaal achter de mindfulness reizen

Mijn ervaring en filosofie

De meest gestelde vraag die ik ontvang over de avontuurlijke mindfulness reizen is ‘hoe verzin je het?’ (na natuurlijk, maar wat ga je doen dan ;)). Het antwoord daarop is minder gecompliceerd dan het lijkt, want het concept van de avontuurlijke mindfulness reizen zijn een combinatie van mijn ervaring en filosofie.

 

Mijn ervaring

Mijn professionele achtergrond ligt in het toerisme. Zeven jaar lang heb ik voor een outbound touroperator in Nederland gewerkt en drie jaar lang heb ik voor een inbound touroperator op Bali gewerkt. Reizen ontwikkelen en uitvoeren heb ik jarenlang gedaan. Ik weet welke toeristische hotspots je moet ontwijken op Bali. Ook weet ik waar de hidden gems zich schuilhouden die ervoor zorgen dat je een stukje van het echte Bali meekrijgt. Ik weet als geen ander hoe belangrijk de logistieke kant van reizen is en tegelijkertijd weet ik dat verwachtingen overtreffen key is voor een onvergetelijke reis.

 

Mijn filosofie: the hero’s journey

Heb je weleens gehoord van de reis van de held? De Amerikaanse onderzoeker en filosoof Joseph Campbell heeft alle verhalen in de wereld onderzocht. Van de Griekse mythologie tot de Egyptische en Romeinse tijden. Van de Aboriginals tot de mystieke Chinese tales en de geschiedenis van native Americans. In elk verhaal vond Campbell precies hetzelfde verhaal. Een verhaal die telkens dezelfde fasen doorloopt. Die fasen noemt hij ‘the hero’s journey’. Interessant is dat die hero’s journey in elke Hollywood film die je waarschijnlijk ooit bekeken hebt terugkomt. En nog interessanter is dat jij en ik onze eigen hero’s journeys hebben, meerdere zelfs!

 

De reis van de held

De reis van de held begint bij de held die zich niet thuis voelt in zijn omgeving. Hij krijgt een oproep tot avontuur en volgt zijn innerlijke stem, zijn hart, zijn intuïtie. Er komen mentoren op het pad van de held die hem op de nieuwe onbekende weg begeleiden, maar er komt ook weerstand. Soms is die weerstand in de vorm van mensen, soms oude gewoonten, soms conditionering, soms…. De held zet echter door en gaat een selectiedrempel over en komt in een nieuwe wereld terecht. In die nieuwe wereld wordt de held getest en krijgt hij een inzicht en worden er lessen geleerd. Die inzichten en levenslessen maken dat de held veranderd. De held is boven zichzelf uitgestegen en zal nooit meer dezelfde persoon zijn die zijn vertrouwde omgeving verlaten heeft. Het leven van de held is verrijkt en het is ondenkbaar dat de held ooit nog terug zou willen naar zijn oude situatie. Bekende hero’s journey’s zijn bijvoorbeeld die van Frodo in de Lord of the Rings, Alice uit Alice in Wonderland, Harry Potter, maar ook Luke Skywalker uit Star wars.

 

Dit is een beknopte omschrijving lees: meer over de reis van de held.

 

Mijn eigen helden reis

Zelf heb ik inmiddels meerder heldenreizen gemaakt en schrijf ik mijn boek ‘Stel dat je hoofd je hart volgt,’ ook aan de hand van de stappen van Campbell’s hero’s journey. Op die manier heb ik ontzettend veel inzicht gekregen in de fasen die je doorloopt wanneer je je losmaakt van je conditionering en je besluit je intuïtie te volgen. Ik weet als geen ander voor welke uitdagingen je komt te staan, want het volgen van jouw heldenreis betekent namelijk vaak dat je jezelf buiten je huidige groep plaatst. Iets wat op veel vlakken pijnlijk en uitdagend kan zijn en tegelijkertijd allerlei vormen van weerstand met zich meebrengt. Omdat ik zelf ervaren heb dat de beloning groter is dan de strijd die je moet aangaan heb ik deze avontuurlijke mindfulness reizen ontwikkeld. Avontuurlijk, omdat ik geloof dat avontuur je de mentale kracht geeft die je nodig hebt om te groeien op jouw pad. Mindfulness, omdat je eigenlijk op blind date met jezelf gaat en je jezelf van een andere kant leert kennen. En reizen, omdat dat in mijn bloed zit en ik het zelf een supermooie tool vind om jezelf spiritueel te ontwikkelen.

 

Mijn definitie van spiritualiteit >>>

 

Een mentor

Uit mijn ervaring met Campbell’s filosofie en mijn ervaring met de heldenreis en mijn professionele ervaring in de reiswereld is het idee van de avontuurlijk mindfulness reizen geboren. De avontuurlijke mindfulness reizen mag je zien als een mentor op jouw heldenreis. Het is waar je herkenning vindt, maar ook waar je uitgedaagd wordt om buiten je comfort zone te kijken en tegelijkertijd is het de trap onder je kont die je nodig hebt om jezelf tot de orde te roepen en door te zetten. Ik weet als geen ander dat je deze ingrediënten allemaal nodig hebt wanneer je gehoor geeft aan jouw oproep tot avontuur.

Nicole’s ervaring van deze avontuurlijke mindfulness reis

Praktische informatie

Datum:

De 4-daagse reis is perfect te boeken als onderdeel van je vakantie Bali. De mindfulness reis is het hele jaar door beschikbaar op vier dagen naar keuze. Uiteraard kan ik je adviseren bij de invulling van je verdere reis op Bali!

Locatie: 

Bali, Indonesië. De exacte locatie blijft een verrassing tot het allerlaatste moment.

Type reis: 

Op individuele basis (in je eentje dus). Aan de hand van een Skype gesprek bepaal ik welke locatie en activiteiten het beste bij je passen.

Prijs: 

4-daagse reis € 599,-

Inclusief: vervoer, verblijf, opdrachten, uitdagingen, activiteiten, ontbijt, diner en in de meeste gevallen ook lunch!

Sfeer proeven

Boek nu!
Total: € -