Nomad-Cruise-ervaring

Nomad Cruise ervaring: hippies van de 21ste eeuw

Het nomadische leven kan soms wat eenzaam zijn. Vooral als je niet heel veel in de Digital Nomad gemeenschappen begeeft. Om nieuwe vrienden te maken die een soortgelijke levensstijl hebben leek het me een goed idee om met Nomad Cruise terug naar Europa te cruisen. Voor mij als zeiler was het geen gemakkelijke beslissing om zeilen voor een motor te verruilen. Gelukkig kan ik alleen maar zeggen dat mijn Nomad Cruise ervaring echt top was en dat ik er veel aan over gehouden heb.

Uitwisseling van kennis

Dagelijks waren er presentaties, workshops en meetups tijdens Nomad Cruise.

Iedereen wilde zijn kennis delen. Onderwerpen als online zakendoen, hoe je jezelf het beste kunt branden, e-mailmarketing, hoe blijf je gezond en fit in een nomadisch bestaan, hoe bouw je een succesvolle Instagram feed op tot online veiligheid en alles ertussenin. Alle topics die in het leven van een digital nomad de revue passeren kwamen voorbij.

Buiten alle geplande activiteiten om werden er ook dagelijks spontane meetups georganiseerd. Salsa dansen, yoga lessen, de lijst is oneindig. Zelf organiseerde ik een spontane meet up over het aanbieden van virtual assistant services.

Vrienden voor het leven

Ontzettend veel cruisers zijn repeaters. Ze blijven terugkomen en het uitwisselen van kennis is daar niet de hoofdreden voor. Nope, het zijn de vriendschappen die gesloten worden. Zoals gezegd, het nomadenleven kan eenzaam zijn. Op Nomad Cruise begeef je je in een groep met mensen die allemaal een soortgelijke levensstijl hebben. Er worden vriendschappen gesloten en mensen reizen na de cruise graag nog een tijdje samen. Of mensen zoeken elkaar op, op andere plekken in de wereld. De wereld wordt kleiner naarmate je mensen in allerlei uithoeken kent.

Ik heb het idee dat ik een aantal top vriendschappen gesloten heb. Zelfs als ik nooit meer op een cruise mee zou gaan weet ik zeker dat ik een aantal van mijn mede cruiser ergens op de wereld nog wel een keer tref.

Bezoeken van unieke plekken

Een dagje chillen op het strand in St. Maarten of Antigua? Wandelen op Madeira? Het is allemaal mogelijk tijdens Nomad Cruise. Je blijft niet heel lang op elke plek, net lang genoeg om er even aan te proeven. De ervaring van een nieuwe plek ontdekken blijft gelijk en eigenlijk is er niets leukers dan dat, toch?

Nomad Cruise schrijft geschiedenis

Nomad Cruisers gaan de geschiedenis in als de hippies van de 21ste eeuw. En hoe tof is het om daar onderdeel van te zijn!? Stel je voor 130+ gelijkgestemden die twee weken vast zitten op een boot; wie doet nou zoiets!?

We zagen dolfijnen bij zonsopkomst en ondergang, zongen karaoke, hadden gezellige dinertjes en vele (vele) drankjes.

Dit allemaal naast het feit dat je je bedrijf focus kunt geven. Iets waar ik moeite mee heb wanneer ik online ben. Mijn klanten krijgen altijd eerste prioriteit. En nu kon ik de groei van mijn eigen bedrijf prioriteren. Tel daarbij op dat we in het midden van de Atlantische Oceaan dreven en tja… dan ben je toch onderdeel van een wel heel unieke ervaring die de geschiedenisboeken zeker gaat halen.

Digitale detox

Zonder het internet heb ik geen inkomen. Daarom ga ik niet zo snel een dagje offline. Ik plan mijn offline dagen nauwkeurig. Toegegeven dat je op Nomad Cruise voor € 15,- per dag ook online kon zijn. Voor mij was dit echter een mooi moment om weer even van de onlinewereld afgesloten te zijn.

Geen werkdruk, social media prikkels of bliepende whatsApp berichtjes.

Mijn sceptische beeld van Nomad Cruise is totaal verdwenen. Mijn Nomad Cruise ervaring kan met geen andere vergeleken worden. En in de verste verte lijkt het niet op het zeilen van een oceaan zoals ik voorheen gedaan heb. Het was oprecht een unieke ervaring die op zichzelf staat. Als de tijd rijp is ga ik zeker nog eens mee!

Ook zin in een avontuurtje?

Ok, het is dan wel geen Nomad Cruise, maar deze avontuurlijke verrassingsreizen op Bali zijn minstens zo tof. Wil jij je dromen en plannen omzetten naar werkelijkheid? Deze reis helpt je de eerste stappen in de richting van een leven op jouw voorwaarden te zetten.