Over Janneke

Hey hoi, leuk dat je kennis met me wilt maken!

Je kunt me het beste omschrijven als een angstvechter en iemand die haar hart volgt. Nieuwsgierig, enthousiast en een gepassioneerde avonturier die graag een positieve voetprint achterlaat. Mijn missie is om een prachtig leven op mijn voorwaarden te creëren. Ik heb het over een leven waar werk en vrije tijd niet meer twee uitersten zijn, maar hand in hand gaan en gelijkwaardig energie opleveren.

 

Vroeger toen ik klein was,

woonde ik in een piepklein dorpje in Drenthe. Ik deed alles wat er van me verwacht werd. En dat deed ik vol overgave! Scholing, vaste baan, auto, huis gekocht en het perfecte vriendje gehad. Ook heb ik zorgzame ouders, toffe vrienden en een druk sociaalleven. En toch vertelde mijn gevoel me dat ik van het gebaande pad af moest gaan.

Volgde ik dat gevoel vanaf dag één? Natuurlijk niet, want zoiets doe je niet, toch? En toch dacht ik steeds vaker, maar waarom ook eigenlijk niet?

 

Losbreken van de gebaande paden

Mijn eerste grote avontuur bracht me op m’n zestiende van Drenthe naar de States, waar ik een jaar als uitwisselingsstudent woonde. Het tweede avontuur over de grens speelde zich voornamelijk af op Bali, waar ik als expat woonde en werkte. Mijn laatste bijzondere reis bracht me van het bedrijfsleven naar de zoute zeeën wereldwijd om uiteindelijk te ‘settelen’ voor een lokatie onafhankelijk bestaan. Iets wat niet altijd van een leijen dakje ging, maar na verloop van tijd bleek dat het allemaal veel gemakkelijker gaat dan ik ooit had kunnen denken. Steeds vaker deed ik dingen die ver buiten mijn comfort zone lagen. Het niet hebben van een vaste woon- of verblijfplaats bijvoorbeeld. Of de halve wereld rondzeilen terwijl je zeeziek bent, experimenteren met Ayahuasca en Vipassana en als een hippie werken in ruil voor een bed en eten. Inmiddels is het zo dat hoe verder ik mezelf buiten de wereld van gebaande paden begeef, hoe normaler het wordt en hoe gekker de gedachte is om terug te gaan naar iets wat in essentie niet bij me past en wat gewoon niet goed voelt.

 

Tegenwoordig vind je me…

In 2020 ben ik vooral op Bali te vinden waar ik een hele fijn balans tussen werk en play heb gevonden. Zo organiseer ik een toffe 4-daagse avontuurlijke mindfulness reis Bali voor mensen die graag een leven op hun voorwaarden willen leven. Daarnaast bied ik als SEO expert SEO consultancy diensten aan en schrijf ik een boek over mijn leven buiten de gebaande paden.

 

Bij deze breng ik een toost op het leven op je eigen voorwaarden, op het houden van vertrouwen in je dromen, op het maken van plannen en die dan wijzigen en op het leren luisteren naar je hart – je intuitie – wat je altijd precies naar de plek brengt waar je wezen moet.

Janneke-Dijkhuis
Janneke Dijkhuis in de media

Op Zeilhelden

Zeilartikelen van Janneke

Sinds februari 2019

carrieretijger-salty-sailor

Op Ik wil meer reizen!

Reisartikelen van Janneke

2016 – heden

Janneke_Dijkhuis

In VROUW

Door: Rianne Sepers

2016

vrouw-janneke-dijkhuis

In Libelle

Door: Deborah Ligtenberg

2016

libelle-janneke-dijkhuis

Hoogeveense Courant pagina 1 & pagina 2

Door: Monique Bons

2016

Janneke-Dijkhuis-Hoogeveen