HAI! MIJN NAAM IS JANNEKE

In het buitenland wonen was waar ik van jongs af aan al van droomde.
Toen ik 16 was vertrok ik dan ook voor een jaar als uitwisselingsstudent naar Amerika.
Precies tien jaar later schreef ik m’n afstudeerscriptie in Bangkok, Thailand.
Nog eens twee jaar later, we hebben het nu over 2012, emigreerde ik naar Bali, Indonesië om daar als Business Development Manager aan de slag te gaan bij een lokaal reisagentschap.

Drie jaar lang had ik een luxe expat leventje op Bali.
Ik leefde een droom.
Totdat het van binnen weer begon te knagen.
Ik realiseerde me dat ik mezelf gewoon had meegenomen naar de andere kant van de wereld.
Het was een kwestie van tijd voordat de innerlijke onrust terugkeerde.
Was het ooit weggeweest?
Het expat leven had iig zijn houdbaarheidsdatum bereikt.
Ik wilde de wereld ontdekken.
Ik wilde mezelf ont-moeten.
Wie ben ik zonder werkgever? Zonder huis? Zonder zekerheden?

STEL DAT JE HOOFD JE HART VOLGT

Wat volgde was een serie avonturen, een zoektocht, die je in mijn boek Stel dat je hoofd je hart volgt uitgebreid kunt lezen.
Om je een idee te geven; ik zeilde o.a. de Indische en Atlantische Oceaan over.
Ik ging voor mezelf werken en opende de deuren van mijn digitale kantoor.
Mijn innerlijke reis ging van Vipassana in Thailand tot yoga in Fuerteventura en Ayahuasca in Colombia.

Na twee jaar reizen kwam ik terug op Bali en organiseerde ik daar avontuurlijke ‘op zoek naar jezelf’ verrassingsreizen.

Knowing yourself is the beginning of all wisdom

Na jarenlang reizen -organiseren naar en aan de andere kant van de wereld- besloot ik dat hoofdstuk van mijn leven. Ik verlangde naar een andere vorm van reizen. Naar het verkennen van mijn binnenwereld. Mijn innerlijk landschap.
Ik had inmiddels wel door dat ik die vrijheid die ik in de buitenwereld najaagde, daar niet zou vinden.
Ik had ervoor naar binnen te keren.
Om vanuit daar te komen bij innerlijke vrijheid.

En op die innerlijke reizen kwam ik al heel snel uit bij mijn familiesysteem. De onderstroom, loyaliteiten, verstrikkingen en daarmee bij mijn psyché en dan vooral de onbewuste laag. Daarmee kwam ik ook uit bij de schaduw. En ik ontdekte dat mijn innerlijke reis geen verdieping kon krijgen zonder het verkennen van die verborgen stukken van mijn persoonlijkheid.

ZO BINNEN, ZO BUITEN

Mijn eerste echte kennismaking met het onbewuste was via het familiesysteem, die een belangrijke rol in ieders psyche. Het was alsof deze taal, deze systemische manier om naar mezelf en de wereld te kijken altijd al in me zat. Het triggerde iets bij me.

Ken je dat?
Dat iets meteen hout snijdt.
Alsof je tussen de regels door kunt lezen.

De impact van verhalen uit het verleden werden zichtbaar voor me.
Hoe we in het onbewuste de verhalen van voorouders meedragen en in de tijdsgeest van vandaag opnieuw leven.
Hetgeen ik erg gepassioneerd over ben is het verkennen en belichamen van de krachten en energieën van het onbewuste en hoe die de psyché – de ziel-, de menselijke ervaring en het menselijke lichaam beïnvloeden.

Hoe je de buitenwereld ervaart zegt veel over hoe je binnenwereld eruitziet. En je binnenwereld wordt voor een groot deel bepaalt door de verhalen die je van je (voor)ouders meedraagt en onbewust uitleeft.
Soms moet je iets van een ander perspectief bekijken om het op een dieper niveau te kunnen begrijpen en vervolgens te kunnen veranderen.
Werken met het onbewuste maakt het mogelijk om van buiten naar binnen te werken, in plaats van andersom. Dit schijnt een heel ander licht op de menselijke ervaring. Het laat de reflectie zien als een grote spiegel.
De taal van het onbewuste is rijk aan symboliek en wordt geregeerd door natuurwetten en put uit de intelligentie van cycli. En hoe meer ik daarover leer, hoe meer het me openbreekt en hoe meer de werking ervan zich aan me laat zien.

WAT HET ME OPLEVERT?

👀 Mezelf beter kunnen zien en evenwichtige keuzes kunnen maken
🦋 Transformaties worden initiaties
💫 Het begrijpen en belichamen van m’n authenticiteit
🌱 Te groeien en evalueren
🌀 Afstemmen op natuurlijke ritmes en cycli
✨ Om in contact te komen met het mysterie van het leven

Het is dus niet alleen een perspectief, maar voor mij is het een van de betere zienswijzen die ik tot nu toe heb ervaren.

Het leren kennen van mijn voorouders en het integreren van mijn schaduw hebben me een evenwichtig mens gemaakt. Dat integreren is echter een proces dat je niet zomaar even doet. Het is een vallen en opstaan.

Het is de meest magische en innoverende reis die ik tot nu toe ondernomen heb.

Ik voel me dankbaar voor de mensen wiens pad het mijne kruiste en via wie ik een stukje van mezelf mocht ontdekken. Vrienden en vriendinnen, collega’s, opdrachtgevers, kennissen, familieleden en vreemden.
Maar ook de coaches en begeleiders die me hielpen mezelf te ont-moeten.

The privilege of a lifetime is to become who you truly are

Zelf volg(de) ik verschillende opleidingen en trainingen om mijn zelfkennis en de verbinding met mezelf te verdiepen. En ook om tools en methodieken te leren, zodat ik mijn cliënten van dienst kan zijn in het begeleiden op hun reis naar binnen.

In mijn begeleiding werk ik met het onbewuste vanuit de Jungiaanse Psychologie (Schaduwwerk) gecombineerd met sjamanisme. Denk daarbij aan voorouderlijk werken (systemisch coachen en familieopstellingen), rituelen, droom duiding en medicijnwiel numerologie.

Ben je benieuwd of ik de juiste persoon ben om een stukje met je mee te reizen bekijk dan mijn aanbod hieronder.

Liefs van Janneke

Familieopstellingen

familieopstellingen-drenthe

Iedere maand begeleid ik twee reizigers in een familieopstelling op De Hof van Axen in Witteveen (Dr.)

Voel je uitgenodigd om mee te reizen als representant of om zelf een vraag in te brengen.

Op Reis naar je Roots

Op-reis-naar-je-roots

Bij aankomst in deze wereld ontvang je geen routebeschrijving voor de reis die voor je ligt. Waar je wel mee geboren wordt is een kompas: je intuïtie. Het komt vaak voor dat het kompas beschadigd raakt door gebeurtenissen in het verleden. In dit 3 maanden traject ga je terug naar je roots om je innerlijke kompas scherper te stellen.

Medicijnwiel reading

De-reis-naar-binnen

Het medicijnwiel kun je zien als een kompas dat richting geeft aan het leven. Dit gekoppeld aan 5 cijfers, die aan de hand van je geboortedatum berekend worden, geeft jouw energetische structuur weer.

Vanuit de oorspronkelijke oer-betekenis van de nummers krijg je inzicht in verschillende facetten van jouw ziel: essentie, je doel, je talent, je grootste uitdaging (karma) en je levenspad. Het is een indrukwekkende en directe vorm van numerologie die vanuit het sjamanisme stamt.

LEER ME BETER KENNEN

In gesprek met Mirjam voor haar podcast Expat to Repat

In gesprek met Antonette voor haar podcast Avontuurlijke Vrouwen

STEL DAT JE HOOFD JE HART VOLGT

Janneke deed het. Ze volgde haar hart, zei alles op in Nederland en verhuisde voor een baan naar Bali. Na drie jaar realiseerde ze zich echter dat ze haar onvrede over het leven en haarzelf had meegenomen naar de andere kant van de wereld. Nogmaals gooide ze het roer om. Ze zeilde zonder ervaring – en met zeeziekte – de Indische én de Atlantische Oceaan over. Ze werkte in ruil voor eten en onderdak op de Spaanse eilanden, dronk ayahuasca bij een sjamaan in Colombia, mediteerde honderd uur in tien dagen in Thailand en leerde hoe ze locatie onafhankelijk inkomen kon genereren. In Stel dat je hoofd je hart volgt neemt Janneke je mee in haar zoektocht naar haar plek in deze wereld.