Hai, ik ben Janneke

Oprichter van Mindful Surprise

Toerisme professional

schrijver

Avontuurlijk, nieuwsgierig, gek op experimenteren en ik word blij van mensen verrassen & verbinden.

Janneke_Dijkhuis_

In aanvang zijn het vooral mijn leergierigheid, avontuurlijkheid en onafhankelijk die opvallen. Echter, als je me een beetje leert kennen dan merk je al snel dat ik niet van grote groepen mensen houd, een beetje een huismus ben en vooral heel erg gek ben op koken wandelen en country-rock muziek.

 

Ik vraag je al snel het hemd van het lijf en laat er geen gras over groeien om je te bevragen over je levenservaringen en hoe deze je gevormd hebben. Mijn vragen komen altijd vanuit oprechte interesse! Tegelijkertijd ben ik niet bang om ook mijn kwetsbaarheid en onzekerheden te laten zien.

 

De paradoxen in mij zijn niet te ontkennen: nuchtere Drentse en spirituele wereldburger, stoer en kwetsbaar, avontuurlijk en huiselijk, super-sociaal en tegelijkertijd een beetje een loner.

 

Dit heeft trouwens tot veel interne conflicten geleidt.

 

Moeite hebben met het accepteren van mezelf met alles erop en eraan. Dit resulteerde in mezelf veroordelen en me continue afvragen wat een ander van me denkt en dan op basis van die aannames handelen…

 

Gekke situaties krijg je daarvan.

 

De wereld ontdekken is code voor jezelf ontdekken

Tegelijkertijd is het juist deze mix aan eigenschappen en eigenaardigheden die mij kennis met de wereld hebben laten maken: voorbij de Drentse velden, de Nederlandse, of zelfs de Europese, grens. Het leidde me naar onbekende culturen vol vreemden die vrienden werden.

 

Het meest bijzondere is nog wel dat toen ik kennis met de wereld maakte, ik mezelf steeds beter leerde kennen. Vervolgens kon accepteren, wat weer resulteerde in zelfliefde en zelfvertrouwen.

 

Kortom, de verbinding met mezelf groeide.
Zoeken naar mezelf vloeide over in mezelf onderzoeken.
Ik leerde dat de wereld ontdekken ‘code’ is voor jezelf ontdekken.

 

Mezelf leren kennen in mijn puurste vorm heeft me een ontzettend tevreden en gelukkig mens gemaakt. Dit wens ik iedereen toe. Ik schreef mijn boek om anderen te inspireren hun hart te volgen en met mijn bedrijf begeleid ik vervolgens bij de uitvoering daarvan.

 

Liefs, Janneke

Wat ik doe

Mindful Surprise

Wie op avontuur gaat, ontgroeit zichzelf

Janneke_Mindful_Surprise

Mijn bedrijf Mindful Surprise is ontstaan vanuit passie voor avontuur, zelfontplooiing en de liefde om mensen te verrassen. Met Mindful Surprise creëer ik een speelveld voor mensen die het avontuur met zichzelf aan willen gaan, zodat ze meer vrijheid in hun leven ervaren.

Stel dat je hoofd je hart volgt

Reizen is jezelf ontdekken net als jezelf ontdekken reizen is

Stel_dat_je_hoofd_je_hart_volgt

Wat houdt dat in, je hart volgen? En kan dat zomaar? Uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan. Ik heb mijn verstand op nul gezet en ben mijn intuïtie achterna gereisd. Wat er toen gebeurde deel ik in mijn boek Stel dat je hoofd je hart volgt.

Ik schrijf voor online platforms

Op Mindful Surprise

Artikelen over persoonlijke ontwikkeling & avontuur

2020 – heden

Blog-mindful-surprise

Op Ik wil meer reizen!

Reisartikelen

2016 – heden

Janneke-ik-wil-meer-reizen

Op Zeilhelden

Zeilartikelen

2019

Janneke-zeilhelden

Ik was te zien

Op Zeilwereld

2020

Zeilwereld-janneke-dijkhuis

Op Ocean Nomads

2020

Ocean_Nomads

Op My Footprints

2018

My_foot_prints

Op freelancer.nl

2017

Freelancer_nl

In VROUW

2016

vrouw-janneke-dijkhuis

In Libelle

2016

libelle-janneke-dijkhuis

Hoogeveense Courant pagina 1 & pagina 2

2016

Janneke-Dijkhuis-Hoogeveen