Het avontuur ten volle aangaan met jezelf!

Vanuit liefde voor avontuur, reizen, persoonlijke ontwikkeling, mensen verrassen en verbinden is mijn platform ter wereld gekomen. Vanuit eigen ervaring weet ik hoe bevrijdend het is om jezelf iedere keer weer op een diepere laag te leren kennen. Het enige wat je hoeft te doen is het avontuur met jezelf aan te gaan!

Hai, mijn naam is Janneke!

In aanvang zijn het vooral mijn leergierigheid, avontuurlijkheid en onafhankelijk die opvallen. Echter, als je me een beetje leert kennen dan merk je al snel dat ik een beetje een huismus ben en vooral heel erg gek ben op koken wandelen en country-rock muziek.

De paradoxen in mij zijn niet te ontkennen;
nuchtere Drentse en spirituele wereldburger
stoer en kwetsbaar
avontuurlijk en huiselijk
super-sociaal en tegelijkertijd een beetje een loner

In het buitenland wonen was waar ik van jongs af aan al van droomde.
Toen ik 16 was vertrok ik dan ook voor een jaar als uitwisselingsstudent naar Amerika.
Precies tien jaar later schreef ik m’n afstudeerscriptie in Bangkok, Thailand.
Nog eens twee jaar later, we hebben het nu over 2012, emigreerde ik naar Bali, Indonesië om daar als Business Development Manager aan de slag te gaan bij een lokaal reisagentschap.

Stel dat je hoofd je hart volgt

Drie jaar lang had ik een luxe expat leventje op Bali.
Ik leefde een droom.
Totdat het van binnen weer begon te knagen.
Ik realiseerde me dat ik mezelf gewoon had meegenomen naar de andere kant van de wereld.
Het was een kwestie van tijd voordat de innerlijke onrust terugkeerde.
Was het ooit weggeweest?
Het expat leven had iig zijn houdbaarheidsdatum bereikt.
Ik wilde de wereld ontdekken.
Ik wilde mezelf ont-moeten.
Wie ben ik zonder werkgever? Zonder huis? Zonder zekerheden?

Knowing yourself is the beginning of all wisdom

Wat volgde was een serie avonturen, een zoektocht, die je in mijn boek Stel dat je hoofd je hart volgt uitgebreid kunt lezen.
Om je een idee te geven; ik zeilde o.a. de Indische en Atlantische Oceaan over.
Ik ging voor mezelf werken en opende de deuren van mijn digitale kantoor.
Mijn innerlijke reis ging van Vipassana in Thailand tot yoga in Fuerteventura en Ayahuasca in Colombia.

Na twee jaar reizen kwam ik terug op Bali en organiseerde ik daar avontuurlijke verrassingsreizen.

Huiswaarts

Toen ik op het punt stond mijn reis business uit te breiden naar Europa strandde ik in Drenthe.
Het was april 2020.
De wereld werd tot stilstand gebracht.
Ik kwam tot stilstand.

Dat ging overigens niet zonder slag of stoot.

Mijn reizende bestaan was gone.
Mijn bedrijf was verdwenen voordat het goed en wel onderweg was.
Ziekte en de dood kwamen op mijn pad.
En het (onbewuste) remigreren naar Nederland bracht ook de nodige uitdagingen met zich mee.

Ik keerde naar binnen.
Zocht mentoren.
Nam coaches in de arm.
Maakte regelmatig plant medicijnreizen.
Startte een jaartraining Persoonlijk Leiderschap en Systeemdynamieken.

Hoe meer ik naar binnen keer.
Hoe rustiger het in mij wordt.
De zoektocht is bepaald.
Ik lig op koers.

Huiswaarts.

Leer me beter kennen

Vlogs Indische Oceaan

Vlogs Atlantische Oceaan

Stel dat je hoofd je hart volgt

Janneke deed het. Ze volgde haar hart, zei alles op in Nederland en verhuisde voor een baan naar Bali. Na drie jaar realiseerde ze zich echter dat ze haar onvrede over het leven en haarzelf had meegenomen naar de andere kant van de wereld. Nogmaals gooide ze het roer om. Ze zeilde zonder ervaring – en met zeeziekte – de Indische én de Atlantische Oceaan over. Ze werkte in ruil voor eten en onderdak op de Spaanse eilanden, dronk ayahuasca bij een sjamaan in Colombia, mediteerde honderd uur in tien dagen in Thailand en leerde hoe ze locatie onafhankelijk inkomen kon genereren. In Stel dat je hoofd je hart volgt neemt Janneke je mee in haar zoektocht naar haar plek in deze wereld.