5 dagen in een Stilte Retraite op Bali

Date
Category
Bali
Tags
Spiritueel
About This Project

5 dagen in een stilte retraite op Balli. Waarom?

Een paar weken gelden heb ik me vijf dagen ‘opgesloten’ in een stilte retraite hier op Bali. In februari 2016 ben ik begonnen met het schrijven van een boek. Het boek gaat over de avonturen die ik ondernomen heb en hoe die mij beinvloeden als persoon. In augustus 2017 heeft het schrijven pas serieuze vormen aangenomen en ik merk dat ik soms vastloop. Een stilte retraite op Bali moest daar verandering in brengen. En dat is zeker gelukt! Ik vind het nog steeds lastig om in te schatten wanneer het boek klaar is om gelezen te worden door de wereld. Ik hoop ergens in 2019 – een lange weg te gaan nog dus.

Het kost gewoon tijd om dit boek te schrijven. Je roept iets, kijkt er nog eens naar, weegt alles af en besluit uiteindelijk om het te verwijderen of het, al dan niet in aangepaste vorm, te behouden. Tijdens het schrijven ben ik er eigelijk achter gekomen dat ik geen idee heb wat ik nou precies denk of wat er in me omgaat.

Gedurende het schrijfproces komen er dingen naar boven die ik moet opschrijven, in moet laten zinken om daarna te herschrijven. Ik moet dingen echt uittesten. Ik kan ook niet altijd beslissen wat het betekent, dingen moeten landen. Dat kost dus tijd.

Maar langzamerhand begint mijn situatie me duidelijk te worden en kan ik er soep van maken. Maar niet van alles en ook niet altijd. Dat is eigenlijk de reden dat ik weet dat het klopt 🙂