Reiswereld

Column

Vanaf vandaag neem ik een weeklang het Instagram account van Vereniging van Kleine Reisorganisaties over. Toen ik eerder dit jaar besloot om mijn retreats niet meer onder mijn naam aan te bieden, maar onder merknaam Mindful Surprise, was het ook tijd om te professionaliseren.

Lidmaatschap bij de Vereniging voor Kleine Reisorganisaties volgde. Want dat is Mindful Surprise, een kleine reisorganisatie. Van reizen komt echter op dit moment niets. Ondanks dat het Nederland retreat wel gewoon doorgang kan vinden ligt alles voor het populairste retreat op Bali stil.

Desalniettemin voelde het goed om me aan te sluiten bij deze Vereniging.

Een stukje positionering komt daarbij kijken, maar wellicht is deze stap nog meer een teken aan mezelf dat ik klaar ben om een volgende stap in mijn carrière te zetten. To put on my big-girl pants en mijn groei van de afgelopen jaren bezegelen.

Als alleen de wereld nou ook even mee zou werken…

Want, sjongejonge zeg, wat heeft de reiswereld het te voorduren. Het gaat me aan het hart. In 2005 begon ik mijn carrière in de reisbranche en tot aan mijn zwervende bestaan in 2015 heb ik altijd in deze sector gewerkt.

Ze zeggen weleens dat wanneer je in de reiswereld werkt, je nooit meer iets anders wilt. Het was dan ook bijna als vanzelfsprekend dat ik mijn eigen reizen zou ontwikkelen. Mijn eigen reisbedrijf zou starten.

2020 is hiervoor wellicht niet het meest geschikte jaar.
Tegelijkertijd voelt het alsof het klopt.
Ondanks dat ik tussen mijn freelance werk en mijn bedrijf in blijf hangen.
Gelukkig met net wel, net niet, voldoende zicht op inkomen om Corona uit te kunnen zingen.
Tijd om Mindful Surprise nog scherper neer te kunnen zetten is er sowieso.
Dat dan weer wel.

Ik vraag me alleen af hé, als de wereld straks weer opengaat, en we kunnen weer grenzen over en het vliegtuig nemen, willen we dat dan nog wel? Nu we ons zo bewust zijn van de effecten van alle vluchten die elke dag, elk uur, elke minuut, komen en gaan. Pakken we de draad dan weer op waar we hem in maart hebben laten vallen?

Pak ik die draad weer op?

November 2020
Previous post
Dyslexie
Next post
Landleven vs. zeeleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.