Zo binnen zo buiten

Column

Voor mij gaat het bewandelen van je eigen pad niet zozeer om de ervaringen die we najagen in de buitenwereld. Het gaat veel meer over de reis die je in je binnenwereld maakt. Dat is waar je ervaring in de buitenwereld aan spiegelt.

Mijn eerste echte kennismaking met het onbewuste was via het voorouderveld, het familiesysteem, die een belangrijke rol in ieders onbewuste speelt. Het was alsof deze taal, deze manier om naar de wereld te kijken, altijd al in me zat. Het triggerde iets bij me.

Ken je dat?

Dat iets meteen hout snijdt.
Alsof je tussen de regels door kunt lezen.

De impact van verhalen uit het verleden werden zichtbaar voor me.
Hoe we in het onbewuste die verhalen meedragen en in de tijdsgeest van vandaag opnieuw leven.

Hetgeen ik erg gepassioneerd over ben is het verkennen en belichamen van de krachten en energieën van het onbewuste en hoe die de psyché en het menselijke lichaam beïnvloeden.

Zo binnen, zo buiten.

Hoe jij de buitenwereld ervaart zegt alles over hoe je binnenwereld eruit ziet. En je binnenwereld wordt voor een groot deel bepaalt door de verhalen die je van je (voor)ouders meedraagt en onbewust uitleeft.

Soms moet je iets van een ander perspectief bekijken om het op een dieper niveau te kunnen begrijpen en vervolgens te kunnen veranderen.

Werken met het onbewuste maakt het mogelijk om van buiten naar binnen te werken, in plaats van andersom. Dit schijnt een heel ander licht op de menselijke ervaring. Het laat de reflectie zien als een grote spiegel.

De taal van het onbewuste is rijk aan symboliek en wordt geregeerd door natuurwetten en put uit de intelligentie van cycli. Hoe meer ik over het onbewuste leer; hoe meer het me openbreekt en hoe meer de werking ervan zich aan me laat zien.

Het doel hiervan?

👀 Mezelf beter kunnen zien en betere keuzes kunnen maken
🦋 Transformaties worden initiaties
💫 Het begrijpen en belichamen van m’n authenticiteit
🌱 Te groeien en evalueren
🌀 Afstemmen op natuurlijke ritmes en cycli
✨ Om in contact te komen met het mysterie van het leven

Het is dus niet alleen een perspectief, maar voor mij is het een van de betere zienswijzen die ik tot nu toe ervaren heb.

September 2023
Previous post
Innerlijke vrijheid door te stoppen met het drinken van zeewater
Next post
Je vader en je moeder; wie zijn die mensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.